Je bent hier:

Machinepark

Om unieke en complexe stukken te verwezenlijken beschikken wij over een modern en uitgebreid machinepark en een omvangrijk assortiment aangepaste gereedschappen. Een moderne en efficiënt gestructureerde werkplaatsinrichting draagt bij tot een optimaal productieproces. Jaarlijks blijft Platteau N.V. investeren in deze technologische mogelijkheden.

Onze Freesbanken hebben een capaciteit van 11.500mm x 2.500mm x 1.500mm. Om complexe stukken te verwezenlijken beschikken wij over verschillende machines met een indexeerbare freeskop. Hierdoor kan bij een stuk meerdere vlakken in één opstelling bewerkt worden. Dit bespaart manipulatie en verhoogt de nauwkeurigheid van de af te werken vlakken.

Onze draaibanken hebben een capaciteit van ø530 x 8.000mm en ø840 x 500mm. Voor het draaiwerk beschikken we over heel diverse draaibanken waardoor we een brede waaier aan stukken kunnen afwerken. Onze CNC draaicapaciteit gaat tot ø630 x 3.000mm. Om buizen af te werken hebben we een draaibank met dubbele klauwplaat en een doorlaat tot ø140mm. Hierdoor kan het stuk makkelijk opgespannen worden.

Correa Fenix 

In 2019 ging de productie van start op onze Correa Fenix, een CNC Bedfreesbachine met een bereik tot 11.5m, met travelling column en automatisch indexeerbare freeskop. Zo kunnen we heel grote lasframes in één opspanning afwerken

Gallerij freeswerk

 

Robot

Op onze Mazak 350M kunnen we dankzij de robot van Robjob draaistukken van tot 70 kg afwerken. Zo kunnen we series automatiseren tot ø450 x 1500 met aangedreven gereedschap. 

 

Galerij draaiwerk